Hydrolizat białka serwatki Amix PureWhey Hydro 1kg smak: Jabłko Cynamon
- w pełni profesjonalne hydrolizowane białko o najwyższej wartości biologicznej,
- zaprojektowany do szybkiego i bezproblemowego wchłaniania przez organizm,
- minimalna zawartość węglowodanów i cukrów,
- zwiększona ekspresja IGF-1 w wątrobie o 30%, – czynnika odpowiedzialnego za produkcię hormonu wzrostu,
- idealny jako shake potreningowy, dodatek do dietetycznych przepisów, zamiennik posiłku i łatwe uzupełnienie białka w diecie,
- niweluje zakwasy, przyspiesza regenrację, odżywia mięśnie i modeluje sylwetkę,
- promuje budowanie suchej masy mięśniowej lub redukcję tłuszczczu – w zależności od Twojego celu.
Hydrolizat Amix Pure Whey – perfekcyjne proteiny dla Twoich mięśni
PureWhey HYDRO jest jednym z najlepszych białek na świecie. To w pełni profesjonalne hydrolizowane białko o najwyższej wartości biologicznej i pełnym spektrum aminokwasów. Jest specjalnie zaprojektowany oraz przekształcany, strawiony w procesie hydrolizy na poszczególne aminokwasy, peptydy, dipeptydy i tripeptydy, które doskonale skracają czas wchłaniania białka serwatki. Zawiera bardzo dużą ilość aminokwasów rozgałęzionych BCAA i Glutaminy czyli dwóch bardzo ważnych antykatabolików.
Ogromne zalety jakie niesie ze sobą każda porcja Amix PureWhey Hydro to na pewno, doskonała jakość odżywcza. Kompletny profil aminokwasowy idealnie zregeneruje nasz organizm dostarczając mu niezbędnych wartości odżywczych.
Zalecane dawkowanie:
- Wymieszać 30 g (1 miarka) w 200-250 ml wody. Idealna pora na spożycie PureWHEY Hydro Amix to zaraz po treningu, można stosować również w celu uzuepłnienia diety w białko w dni bez treningu. Najlepiej mieszać za pomocą shakera lub blendera.
NAJWAŻNIEJSZE WŁAŚCIWOŚCI:
Czym jest Hydroliza zastosowana w białku Amix?
Pisząc najprościej – hydroliza białek jest procesem ich rozkładu, rozbiciem jego struktur na mniejsze elementy. Wykorzystuje się do niej enzymy, które rozkładają białka na mniejsze łańcuchy – tzw. Peptydy. Peptyd natomiast powstaje w wyniku kondensacji miedzy grupą karboksylową i aminową takie połączenie nazywamy wiązaniem peptydowym.
Dipeptyd, organiczne związki chemiczne zbudowane z dwóch reszt aminokwasowych połączonych wiązaniem peptydowym. W organizmach żywych powstają na drodze biosyntezy, są także pierwotnymi produktami trawienia białek.
Tripeptyd, jest peptydem pochodzącym z trzech aminokwasów połączonych dwoma lub czasami trzema wiązaniami peptydowymi. Jeśli chodzi o białka, działanie peptydów jest określone przez spójne aminokwasy i ich sekwencję. Reakcja odwrotna, czyli hydroliza, polega na rozerwaniu utworzonych wiązań peptydowych i odtworzeniu poszczególnych aminokwasów. Podsumowując, dzięki procesowi hydrolizy białko ulega rozbijaniu długich łańcuchów peptydowych na krótsze – nasz układ pokarmowy nie jest zbędnie obciążany, może szybciej strawić i przyswoić tego typu suplement. Białka poddane hydrolizie zawierają znikome ilości cukrów, węglowodanów i tłuszczy. Stężenie białka jest bardzo wysokie sięga 80% w suchej masie. Jest to zdecydowanie najlepsza forma białek dostępnych na rynku suplementów.
Skład
Składniki: hydrolizowany koncentrat białka serwatkowego (z mleka) , aromat, zagęszczacze: ksantan i guma guar; emulgator: sojowa lecytyna, substancje barwiące , ( dla smaku owoców leśnych – burak), substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam-K.
Ostrzeżenie o alergenach: Ten produkt został wyprodukowany w zakładzie przetwarzającym produkty zawierające mleko, jaja, soję i skorupiaki. Tartrazyna może niekorzystnie wpływać na aktywność i skupienie uwagi dzieci (tylko w smaku jabłkowo-cynamonowym).
Ostrzeżenie: Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Nie zastępuje zróżnicowanej diety. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25oC, chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem i mrozem. Producent nie ponosi odpowiedzialności za szkody spowodowane niewłaściwym użytkowaniem lub przechowywaniem. Nie zawiera substancji dopingujących.
Dawkowanie
Zalecane dawkowanie: Wymieszać 30 g (1 miarka) w 200-250 ml wody. Idealna pora na spożycie PureWHEY Hydro Amix to zaraz po treningu, można stosować również w celu uzuepłnienia diety w białko w dni bez treningu. Najlepiej mieszać za pomocą shakera lub blendera.