Czurczchela z orzechami włoskimi
Tradycyjny Gruziński przysmak pochodzący z pełnej słońca Kachetii. Zdrowa i pożywna przekąska składająca się z orzechów włoskich zatopionych w smacznym połączeniu soku z winogron szczepu Rkatsiteli oraz naturalnej mąki pszennej. Oryginalna receptura, której długa historia sięga starożytności.
SKŁADNIKI: sok z winogron Rkatsiteli, orzechy włoskie, mąka pszenna
WAGA: 135g
WYMIARY: 27x3.5x3.5 cm - opakowanie box
Słodki przysmak mający swoje korzenie w Gruzji. Znany również w Armenii, Turcji i na Ukrainie. Z wyglądu przypomina suszoną kiełbasę, te bardziej kolorowe budzą skojarzenia ze świecami.
Słodka i chrupiąca zdrowa przekąska. Czurczchela czyli tradycyjny, gruziński, słodki deser wykonany jest tak naprawdę z trzech prostych składników: soku winogronowego, mąki oraz orzechów, włoskich lub laskowych. W procesie przyrządzania nie dodaje się cukru.
Wszystkie nasze czurczchele mają wspólny mianownik: naturalne i świeże składniki. Winogrona, z których sok jest wykorzystywany są bogatym źródłem wielu witamin, mikro- i makroelementów. Wszystko to sprawia, że ta mała przekąska jest niezwykle pożywna.
Czurczchela to idealna propozycja na:
- drugie śniadanie
- przekąskę po intensywnym treningu
- małe co nieco do kawy lub herbaty
- dodatek do deski serów
To propozycja dla tych, którzy uwielbiają zdrowe słodycze i dla tych którym zależy na naturalnym pochodzeniu składników. Możesz przegryzać ją jak zwykłego batona, aż do ostatniego kęsa lub kawałek po kawałeczku delektując się słodyczą winogron dojrzewających w kachetyńskim słońcu. Warto nadmienić, że jest to też idealny dodatek do degustacji win gruzińskich.