OKAZJA! SUPER CENA DO 30.04.2020 r
Czurczchela z orzechami laskowymi
Import z Gruzji!!!
Naturalny produkt, którego każdy składnik nasyca organizm użytecznymi elementami i witaminami.
bez cukru i jego substytutów
🍩bez alkoholu
🍩bez żadnych dodatków do żywności.
Naturalna Czurczchela zawiera: tłuszcze, białka, węglowodany, glukozę i fruktozę, witaminy i różne substancje przydatne dla organizmu.
Czurczchela jest nie tylko bardzo smaczna, ale jednocześnie bardzo użyteczna.
Idealna przekąska na każdą okazję✈️🚉🚁🛶
Zdrowa alternatywa dla chipsów i tłustych przekąsek🍿🍩🍭
Składniki:
�rkatsiteli sok winogronowy (zagęszczony sok winogronowy - 65%, woda - 35%) - 67%,
🌰orzechy laskowe - 20%,
🥛mąka pszenna (I klasa) - 13%.
Masa netto: 120 g
Czurczchela z orzechami laskowymi
100% naturalna czurczchela
Czurczchela (Churchkhela) to tradycyjna gruzińska słodycz, która należy do dziesięciu najsmaczniejszych słodyczy na świecie.
W danych historycznych Gruzji wspomina się, że Czurczchela często znajdowała się w racjach gruzińskich żołnierzy, ponieważ produkt ten był uważany za wysokokaloryczny, a okres przydatności do spożycia był długi. Uznano go również za ten sam, że Czurczchela zwiększa skuteczność walki i wzmacnia odporność.
Przydatne właściwości Czurczchele.
Sok winogronowy (zagęszczony) jest bogaty w potas i pomaga sercu.
Również w dużych ilościach zawiera przeciwutleniacze. Czurczchela ma wyraźne właściwości antydepresyjne.
Orzechy mają pozytywny wpływ na szpik kostny i śledzionę. Naukowcy udowodnili, że orzech jest najlepszym pożywieniem dla mózgu.
Informacje dotyczące alergenów: oprócz orzechów włoskich zawiera gluten.
Odżywianie wartość (100 g):
Kalorie: 367
Tłuszcz całkowity 0 g: 7.3 g/7.3%
Całkowity węglowodan 0 g: 68.4 g/68.4%
Białko 0 g: 7 g /7%
Cukier: 43.4 g
Wartość energetyczna:
Kalorie: 367 kcal
Tłuszcz całkowity: 66 kcal
Całkowity węglowodan: 273 kcal
Białko: 28 kcal
Cukier: 174 kcal
Czurczchela, czurczchele, czurczhela, czurczhele, czurczela, churchele, churchela (gruz. – ჩურჩხელა) to słodki przysmak z orzechów i winogron.
Nazwa pochodzi od dwóch gruzińskich słów: czurczi – pestka i chela otoczka.
Czurczchela to tradycyjna gruzińska słodycz, która jest jedną z dziesięciu najsmaczniejszych słodyczy na świecie (gruziński snickers)
W danych historycznych Gruzji wspomina się, że Czurczchela często znajdowała się w racjach gruzińskich żołnierzy, ponieważ produkt ten był uważany za wysokokaloryczny, a okres przydatności do spożycia był długi. Uznano go również za ten sam, że Czurczchela zwiększa skuteczność walki i wzmacnia odporność.
Proces tworzenia Czurczchele jest skrupulatny.
Najpierw orzechy włoskie lub laskowe nawleka się na nitkę, a następnie zanurza w przygotowanej wcześnie syropie winogronowym (sok winogronowy wymieszanego z mąką pszenną pierwszego gatunku), po utwardzeniu powtórzyć etap.
Orzechy laskowe:
60% orzechów to organiczne oleje kwasowe. Żelazo w orzechach laskowych jest większe niż w mięsie, warzywach i owocach. Jądra zawierają witaminy B1, B2, B6, E, A, C, PP, pierwiastki potasu, wapnia, magnezu, cynku, sodu, 20 niezbędnych aminokwasów.
Pod względem wartości kalorycznej orzechy są utożsamiane z mięsem i rybami. Wystarczy zjeść 400 gramów orzechów laskowych, aby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie.
Unikalna kombinacja komponentów wspomaga prawidłowe funkcjonowanie systemów organizmu:
zapobiega powstawaniu kamieni;
� eliminuje zakrzepicę;
� zapobiega gazowaniu jelit;
Fitosterole, karotenoidy, flawonoidy utrzymują prawidłową wagę, nasycają organizm energią, zwiększają aktywność. Specjalna kombinacja witaminy E i białka wpływa na wzrost i rozwój mięśni, nienasycone kwasy tłuszczowe poprawiają pracę mózgu, łagodzą zmęczenie.
Sok winogronowy:
Aż do 86% składu to woda wzbogacona w witaminy, kwasy, łatwo przyswajalne cukry i sole mineralne. Z sokiem winogronowym organizm otrzymuje składniki odżywcze i lecznicze, które poprawiają ogólną kondycję:
� Przyspieszyć metabolizm, oczyścić jelita, usunąć nadmiar płynu;
� wzmacniać naczynia krwionośne;
� nasycona energia, daj wigor;
� obniżyć poziom cholesterolu;
� aktywować aktywność mózgu, poprawić pamięć.
Naturalny sok winogronowy odświeża i tonizuje i działa leczniczo.
Dla dobrego klejenia składników gruzińska czurczchela jest uzupełniana mąką pszenną. Błyszcząca powierzchnia wskazuje na niewielką jej ilość.
Tradycyjne gruzińskie słodycze są smaczne i użyteczne, zawsze będą na szczycie popularności. Aby nie przegapić okazji, by kupić czurczchele i cieszyć się prawdziwie naturalnym produktem.
Czurczchela jako zdrowy deser, przekąska na wino, pożywna przekąska, bar energetyczny.