Czerwona papryka grillowana Le Pepe!
Papryka przywędrowała do Europy z Ameryki Południowej i szybko stała się stałym elementem wielu europejskich kuchni i przepisów. Le Pepe kolorowe ostre papryczki to pozycja obowiązkowa dla osób lubiących wyraziste smaki. Papryka jest bogatym źródłem β-karotenu, potasu i witaminy C, co czyni ją bardzo zdrowym dodatkiem do żywności.
Czerwona papryka grillowana marki Le Pepe marynowana jest w solnej zalewie bez zbędnych dodatków i aromatów, dzięki czemu nie traci swojego autentycznego smaku. Prosty i przejrzysty skład jest bezsprzecznie gwarancją najlepszej jakości produktu. Idealnie sprawdzą się jako topping do pizzy, dodatek do zapiekanek, wyśmienitych kanapek, focacci czy grillowanych szaszłyków w towarzystwie aromatycznych mięs i warzyw.
Czysty skład, bez konserwantów!
Składniki: papryka 55%, woda, cukier, sól, substancja konserwująca: kwas octowy, czosnek, substancja konserwująca: kwas cytrynowy.
Czerwona papryka grillowana 340g Le Pepe 8 SZTUK!
Czerwona papryka grillowana - to mięsiste płaty czerwonej papryki, które po upieczeniu/grillowaniu są umieszczane w kwaskowej zalewie. Tak przygotowana papryka to doskonała przekąska sama w sobie. Może być także niezastąpionym składnikiem wielu sałatek i dań podawanych na ciepło.
Składniki: papryka 55%, woda, cukier, sól, substancja konserwująca: kwas octowy, czosnek, substancja konserwująca: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 158,46 kJ/38 kcal
- Tłuszcz: 2 g
- Węglowodany: 4 g
- - w tym cukry: 1 g
- Białko: 0,6 g
- Sól: 0,4 g
- Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce.
- Masa netto: 350 g, po odsączeniu: 190 g
- Kraj pochodzenia: Bułgaria