Cukierki czekoladowe „Ramaszka”
Cukierki w polewie czekoladowej ze śmietankowym kremem brulee z dodatkiem kakao w proszku i brandy. Idealny pomysł na przekąskę do herbaty lub kawy.
Składniki: glazura cukiernicza (cukier, substytut masła kakaowego typu nie-laurynowego (rafinowane dezodoryzowane oleje roślinne w naturalnej i zmodyfikowanej postaci (słonecznikowy, palmowy), emulgatory: lecytyna sojowa E-476; przeciwutleniacz E-306, kakao, alkalizowane kakao, emulgatory lecytyna sojowa E-476, aromaty „Śmietankowo-waniliowy”), skondensowane pełne mleko z cukrem (mleko znormalizowane, cukier), melasa, zaminik tłuszczu mlecznego rafinowane oleje roślinne, w tym frakcjonowane, transestryfikowane: słonecznikowy, z ziaren palmowych) przeciwutleniacz E-306, kakao, brandy (woda, rektyfikowany alkohol etylowy z surowców spożywczych typu „Lux”, („brandy” - alkohol leżakujący nie mniej niż 3 lata, cukier, alkoholowy ekstrakt drewna dębowego, skoncentrowana baza spożywcza „Crystal” (kłącze kalgan, ziele angielskie, goździk, liść laurowy, pieprz czarny), karmel - barwnik, aromat waniliowy), preparat enzymatyczny inwertazy, aromaty („Waniliowy”, „Rumowy”). Cukierki zawierają lecytynę sojową, produkty mleczne. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, produktów jajecznych.
Wartość odżywcza w 100 g. produktu: wartość energetyczna – 1760 kJ (420 kcal), tłuszcze – 12 g., węglowodany – 74 g., białka – 2.5 g.