Czekolada z orzechami laskowymi 50g - BIO
Roztarte wraz z ziarnem kakao migdały przełamują czekoladową gorycz nadając tabliczce delikatnie "mlecznego" akcentu. Kakao jest wciąż wyczuwalne, nie w dominującej formie jednak, a raczej, wraz z roztartymi migdałami tworzy tło dla wyrazistego smaku orzechów laskowych.
- BEZ CUKRU BIAŁEGO I GLUTENU: Ciesz się czekoladą bez białego cukru. Nasze czekolady są słodzone nektarem z kwiatów palmy koksowej, naturalnym słodzikiem o karmelowym smaku. Niski indeks glikemiczny.GI 35 pozytywnie wpłynie na Twoje zdrowie.
- WEGAŃSKI: Wyłącznie wegańskie surowce pozyskiwane z upraw ekologicznych.
- SUROWA CZEKOLADA: Poczuj prawdziwy oryginalny smak czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca. Naprawdę lepiej smakuje bez obróbki w wysokiej temperaturze.
- EKO: Jedz ekologiczne, a pomożesz naszej planecie. Czekolada, którą kupujesz u nas, jest wytwarzana z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych i etycznego handlu.
Ekskluzywny smak dla wielbicieli czekolady
Seria Raw Cocoa obejmuje ekskluzywne słodycze na bazie surowej czekolady, wytwarzane są z nieprażonych ziaren kakaowca peruwiańskiego, które są rozcierane i konszowane na zimno.
Produkty słodzone są wyłącznie nektarem z kwiatów palmy kokosowej i nie zawierają mleka. Z tego względu mogą stać się bardzo trafionym prezentem, dla wszystkich fanów zdrowego żywienia. Brak mleka i rafinowanego cukru sprawia, że sprawdzą się nawet wśród osób stosujących wegańską lub bezglutenową dietę.
Skład:
Cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, nieprażone ziarno kakaowca*, orzechy laskowe* 14%, migdały*, sproszkowany miąższ kokosowy*, wanilia Bourbon* – zawartość masy kakaowej minimum 52%.
* Składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza:
Wartości odżywcze na 100g:
- Wartość energetyczna: 2611kJ / 630kcal
- Tłuszcz: 52 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27 g
- Węglowodany: 30 g, w tym cukry, 22 g,
- Błonnik: 5 g, Białko: 8 g, Sól: 0,3 g.
UWAGA: W produkcie jest możliwa obecność innych orzechów.