Czekolada słodzona daktylami to wegańska alternatywa dla gorzkiej czekolady słodzonej białym cukrem. To czysty skład - składniki posiadają certyfikaty ekologiczne.
Czekolada stanowi źródło błonnika pokarmowego, zawiera także sporą ilość białka.
Polecana weganom, wegetarianom.
Składniki
miazga kakaowa*, daktyle w proszku* (27%), tłuszcz kakaowy*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Masa kakaowa min. 71%
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 2429 kJ/ 584 kcal
Tłuszcz: 51 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 32 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 18 g
Błonnik: 14 g
Białko: 6,3 g
Sól: < 0,01 g
Informacje dodatkowe
Może zawierać mleko, soję, orzeszki ziemne, orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 80 g
Dlaczego warto kupować produkty Ekologiczne i naturalne?
Chcemy sprzedawać sprawdzone, bezpieczne i zdrowe produkty, które nie będą niszczyły Twojego zdrowia. Nie chcemy GMO, sztucznych barwników, dbamy o to, by mieć szeroką ofertę żywności bez cukru, bezglutenowej a także dedykowanej diecie ketogenicznej .
Dlaczego warto kupować zdrową żywność, suplementy i produkty eko?
- ✅są bezpieczne dla naszego zdrowia,
- ✅są poddawane kontrolom jakości,
- ✅ich produkcja podlega ścisłym restrykcjom,
- ✅nie mogą mieć najniższej ceny - tanio nie znaczy ZDROWO!