Czekolady Red to pyszne, mleczne czekolady charakteryzujące się obniżoną zawartością tłuszczu, brakiem dodatku cukru. Źródłem słodyczy w czekoladach Red jest erytrytol i maltitol. Erytrytol jest naturalną substancją słodzącą. Jego wartość energetyczna wynosi 0. Uważany jest obecnie za najbezpieczniejszą substancję słodzącą. Ponadto czekolada jest produktem bezglutenowym, stosownym dla wegan. Zawartość kalorii jest mniejsze o 30 %, aniżeli produkt tradycyjny.
SKŁADNIKI Substancje słodzące: maltitol, erytrytol, substancja wypełniająca: polidekstroza, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, słodka serwatka w proszku, kawałki orzechów laskowych 2%, tłuszcz mleczny, kawałki orzechów makadamia 1%, emulgatory: lecytyna (z soi), E476, aromaty.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
Białko 6,8 g
Cukry 11,9 g, poliole 28g
kcal 403
kJ 1667
Kwasy 16 g
Sól 0,49 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 42 g