Czekolada Manu - nierafinowana mleczna czekolada do picia z kolumbijskich ziaren 60g
Składniki: cukier, prażone ziarno kakao z Kolumbii, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, masło klarowane (z mleka), błonnik kakaowy. Masa kakaowa min. 44%.
Czekolada ręcznie wyrabiana w Manufakturze.
Czekolada jest nierafinowana, co oznacza, że zachowuje swoje naturalne właściwości zdrowotne, a jej smak jest bardziej intensywny.
Jedno opakowanie wystarcza na przygotowanie dwóch napoi.
Może zawierać orzechy.
Czekolady Manu to idealna propozycja dla osób szukających wyrobów z wyselekcjonowanych ziaren kakao.
Kilka interesujących faktów :
◗ Czekolada zawiera przeciwutleniacze chroniące nasze komórki przed uszkodzeniami i starzeniem
◗ Podczas jedzenia czekolady wydzielają się endorfiny, czyli hormony szczęścia.
◗ Zawarte w czekoladzie kakao hamuje rozwój bakterii wytwarzających kwasy, które trawią nasze zęby.
◗ Zastąpienie wysokokalorycznego deseru małą porcją dobrej czekolady pozwala zrzucić nadwagę bez odmawiania sobie słodyczy.
◗ Czekolada jest doskonałym źródłem potasu, żelaza, fosforu, cynku i miedzi.