Czekolada mleczna z mango bez dodatku cukru
Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy. Składniki: substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku (16%), miazga kakaowa, liofilizowane mango (3%), emulgator (lecytyny), aromaty (mango i naturalny waniliowy). Masa kakaowa min. 34%. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt może zawierać orzechy, soję i sezam.
- Bez dodatku cukru
- Bez glutenu
- Bez oleju palmowego
Wartości odżywcze w 100g:
- wartość energetyczna: 1968kJ / 475kcal
- tłuszcz : 33g
- w tym – kwasy tłuszczowe nasycone: 20g
- węglowodany: 57g
- w tym – cukry: 8,5g
- w tym – alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 47,5g
- błonnik: 1,7g
- białko:5,7g
- sól: 0,18g
Informacja dla diabetyków:
1WW=30g 1WBT=31g wg SGGW
Dlaczego PURE&good?
PURE&good to seria produktów opracowanych z myślą o redukcji cukru i składników powodujących nietolerancje oraz alergie pokarmowe.
Czekolada mleczna PURE&good wyrabiana jest bez dodatku cukru oleju palmowego i przy zastosowaniu jedynie naturalnych aromatów. Jest to produkt bezglutenowy. Słodzona stewią, co zapewnia jej wspaniały smak. Czekolada mleczna jest źródłem witamin z grupy B, wapnia, magnezu, fosforu i potasu. Doskonale sprawdza się jako samodzielny deser oraz dodatek do innych potraw.