CZEKOLADA MLECZNA KOKOSOWA 32% KAKAO 100G KAOKA
Gwarantujemy minimum 12 miesięcy daty do spożycia.
Czekolada mleczna o zawartości kakao minimum 32% francuskiej marki KAOKA może stanowić doskonały deser! Dzięki niskiej zawartości kakao czekolada nie jest gorzka. Według statystyk czekolady mleczne są najpopularniejszym rodzajem czekolad i są najczęściej wybierane przez konsumentów. Produkty KAOKA posiadają wiele certyfikatów co świadczy o ich najwyższej jakości. Warto wspomnieć, że pomimo niedużej zawartości kakao, czekolada jest bogactwem minerałów i witamin z grupy B.
Skład:
cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, mleko sproszkowane*, prażony kokos*, masa kakaowa*, emulgatory: lecytyna ze słonecznika, ekstrakt wanilii*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Produkt może zawierać: mleko, gluten, orzechy.
Wartość odżywcze w 100g produktu:
- wartość energetyczna 2335 kJ (560 kcal)
- tłuszcz 34 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g
- węglowodany 56 g
- w tym cukry 55 g
- błonnik 2,2 g
- białko 6,3 g
- sól 0,24 g
Znak unijnego loga Rolnictwa Ekologicznego nadawany jest produktom spożywczym, które spełniły wszystkie restrykcyjne wymagania potrzebne do otrzymania go. Oznacza to, że produkt musi zawierać minimum 95% składników pochodących z regulanie kontrolowanych upraw ekologicznych.
Założona w 1989 roku przez André Deberdta w Togo. Firma Kaoka zajmuje się przetwarzaniem, przygotowaniem, pakowaniem i dystrybucją ekologicznych czekolad i wyrobów kakaowych. Kaoka jako członek Fundacji Bio Partenaire jest w pełni zaangażowana w obronę fundamentalnej wartości podejścia organicznego oraz "Fair-Trade". Główną zaletą strategii firmy jest kontrola nad kakao od momentu posadzenia kakaowca do wydania gotowego produktu konsumentom. Kaoka ściśle współpracuje z plantatorami, a ich celem jest obróbka kakao tak, aby nie straciło swoich bogatych wartości odżywczych. Kakao z którego wyrabiane są produkty z oferty Kaoka pochodzi z Peru, Ekwadoru, Dominikany i archipelagu Sao Tome, który nazywany jest przez miejscowych "czekoladową wyspą".