CZEKOLADA MLECZNA BIO Z JAGODAMI 85 g
Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego.
Ręcznie wyrabiana czekolada ekologiczna wyprodukowana z najwyższej jakości surowców rolnictwa ekologicznego z dodatkiem suszonych naturalnymi metodami owoców czarnych jagód pochodzących z upraw ekologicznych zlokalizowanych w Bieszczadach. Ziarna kakaowca pochodzą z ekologicznych upraw o zrównoważonym rozwoju zlokalizowanych w Afryce Zachodniej.
Składniki: cukier trzcinowy bio, tłuszcz kakaowy bio, mleko pełne w proszku bio, miazga kakaowa bio, suszone czarne jagody bio 6%.
Może zawierać seler.
Masa kakaowa min. 38%. Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegetarian.
Wartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna (energia) 2.439 kJ/ 583 kcal, tłuszcz 40 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 24 g, węglowodany 48 g, w tym cukry 48 g, białko 6,2 g, sól 0,17 g.
Więcej informacji na: www.ekoflorka.pl