Oryginalna, prawdziwa (gęsta po rozpuszczeniu w mleku) czekolada z Włoch o niepowtarzalnym smaku!
Palarnia MANUEL z Treviso posiada linie technologiczne gwarantujące wysoką jakość finalnego produktu, by uchodzić za jednego z najlepszych we Włoszech wytwórców czekolady sypkiej z prawdziwego kakao. “Voglia di cioccolata / Smak na czekoladę” to nieporównywalnie wydajniejsza i smaczniejsza czekolada od tanich cheminizowanych proszków na polskim rynku (kup i porównaj, a nie zawiedziesz się!).
Niniejsza aukcja dotyczy jednej hermetycznej puszki czystej czekolady sypkiej MANUEL Cioccolato Classico o wadze 1kg.
Spożyć najlepiej przed: 03.2026 r.
Produkt przechowywać w pokojowej temperaturze, po napoczęciu trzymać w lodówce.
SKŁAD: cukier, kakao w proszku (31%), skrobia ziemniaczana, wanilina, wzmacniacze smaku, chlorek sodu, zagęszczacz: mąka z szarańczynu strączkowego.
Przepis/porada: W czekolatierce 200g proszku wymieszać w 1 litrze mleka (1kg/5L), podgrzać do 90 st.C i gotować 20 min.; potem ostudzić do 60 st.C.
MANUEL Cioccolata Classica to czarna klasyczna czekolada sypka na bazie wyselekcjonowanych i starannie obrobionych ziaren ciemnego kakao (31%) – po rozpuszczeniu i zagotowaniu w gorącym mleku (wedle odpowiednich proporcji) bardzo “kremowa”, o smaku wyrazistym, przyjemnie gorzkim. Przyciąga miłym aromatem. Bardzo energetyczna!
Firma swoją działalność zaczęła w latach 50. jako Manuel Caffe, dziś jest znana i doceniana, możemy smakować jej bogaty asortyment już na wszystkich kontynentach. Jej twórcą był znakomity znawca tematu, Giuseppe De Giusti, który swoją długą przygodę z kawą zaczął od pracy jako prażalnik surowych ziaren w mieście Conegliano. Po jego śmierci zakład przejęła rodzina, podtrzymując tradycję i poziom, kontrolując pieczołowicie każdy najmniejszy element skomplikowanej produkcji tego wyśmienitego i poszukiwanego na całym świecie asortymentu/napoju o znaku Manuel.
Palarnia importuje surowiec z najlepszych światowych plantacji, a jej finalne produkty, ziarniste i zmielone, to dzieło najznakomitszych mistrzów selekcji, palenia i komponowania wykwintnych mieszanek. Smakosze tego napoju są wierni marce i wdzięczni, że pierwszy raz dali się porwać w świat nieskazitelnego smaku ekskluzywnych kaw Manuel, tworzonych z pasją od blisko 70 lat w ten sam, nieznacznie tylko udoskonalony sposób, wynikający z wymogów ergonomii i postępu technologicznego.