Delikatesy z Natury - sklep ekologiczny ze zdrową żywnością i suplementami
Czekolada Kokosowa Kuwertura Wegańska BIO 80g - Bio Up
Czekolada Kokosowa Kuwertura Wegańska BIO 80g - Bio Up
Opis produktu
Czekolada Kokosowa Kuwertura Wegańska BIO marki Bio Up to czekolada na bazie napoju ryżowego. Kuwertura należy do najbardziej wykwintnych składników w cukiernictwie. Jest to rodzaj gorzkiej czekolady zawierającej jednak znacznie więcej masła kakaowego niż zwykłe czekolady przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Jest to od 32 do 39%. W kuwerturze łączny udział miazgi kakaowej musi wynosić co najmniej 54%, a zawartość cukru około 45%. Pozostałe składniki kuwertury to wanilia i lecytyna sojowa.
Z kuwertury powstaje przede wszystkim znakomita polewa czekoladowa. Możemy przygotować ją samodzielnie, chociaż nie jest to łatwe zadanie. Mimo wszystko warto spróbować, bo kuwertura pozwoli nam przepięknie ozdobić desery. Ten sposób garnirowania sprawia, że desery i wypieki stają się prawdziwymi dziełami sztuki kulinarnej.
Produkt bez dodatku oleju palmowego. Masa kakaowa minimum 46%.
Masa netto: 80g
Składniki
Cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, miazga kakaowa*, wiórki kokosowe* 13%, napój ryżowy w proszku*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza Wartości odżywcze w 100g Wartość energetyczna 2446 kJ / 588 kcal Tłuszcz 42 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 28 g Węglowodany 48 g w tym cukry 45 g Błonnik 5,6 g Białko 2,6 g Sól 0,04 g Sposób użycia
Do gotowania oraz jako przekąska w trakcie seansów filmowych.
Informacja alergenna
Może zawierać mleko, orzechy arachidowe, soję, inne orzechy.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu Parametr Informacja Certyfikat BIO Tak Kraj Producenta Polska Bezglutenowy (w składnikach) Tak Wegetariański Tak