Czekolada gorzka z mango bez dodatku cukru Torras 75g
Składniki: substancja słodząca (maltitol), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, liofilizowane mango (3%), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromaty (mango i waniliowy). Masa kakaowa min. 52%. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancje słodzące.
Produkt może zawierać orzechy, mleko, soję i sezam.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze na 100g
- wartość energetyczna: 1874 kJ/453 kcal
- tłuszcz: 32 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
- węglowodany: 49 g
- w tym cukry: 2 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 44 g
- błonnik: 10 g
- białko: 5 g
- sól: 0,07 g
Informacje dla diabetyków
1 WW=21 g, 1WBT=32g wg SGGW
ałożona w 1890 roku hiszpańska firma TORRAS znana jest z produkcji bezglutenowych czekolad bez dodatku cukru tworzonych w oparciu o wyjątkowe receptury. Producent z ponad 100-letnią tradycją, pionier na rynku czekolad bezglutenowych i niesłodzonych cukrem od dekad cieszy się ugruntowaną, mocną pozycją na rynku i uznaniem konsumentów. Nie ustając w rozwoju stale poszerza asortyment o nowatorskie wyroby.
Bezglutenowe czekolady bez dodatku cukru uznanej marki TORRAS to smakowita przekąska pozwalająca uniknąć negatywnych konsekwencji płynących ze spożywania tradycyjnych czekolad dosładzanych białym cukrem. Można tu wymienić zagrożenie próchnicą czy uzależniające właściwości cukru. Dodatkową, ważną zaletą czekolad TORRAS jest obniżona kaloryczność w porównaniu do konwencjonalnych wyrobów z cukrem dodanym.