Bezglutenowa czekolada bez dodatku cukru, jako jego zamiennik zastosowano maltitol, dzięki którym wartość kaloryczna naszych czekolad została obniżona! Większa gramatura pozwala dłużej cieszyć się tym niesamowitym smakiem! Połączenie gorzkiej czekolady z kokosem stworzyło genialny smak, który zapada w pamięć!
Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy.
Składniki:
Substancja słodząca (maltitol), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, rozdrobniony orzech kokosowy (8%), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromaty (waniliowy i kokosowy). Masa kakaowa min. 47%. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza na 100g:
-wartość energetyczna: 1989 kJ/482 kcal
-tłuszcz: 36 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
-węglowodany: 45 g
w tym cukry: 1 g;
w tym fruktoza:
w tym laktoza:
w tym alkohole cukrowe:
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 41 g
-białko: 6 g
-błonnik: 10 g
-sól: 0,16 g
-sód:
1WW = 40 g 1WBT = 29 g wg SGGW
Informacja alergiczna: produkt może zawierać orzechy, mleko, soję i sezam.