Jest bardzo ciemna i gorzka, posiada wspaniały smak i aromat oraz delikatną nutę kwiatów, wyprodukowana z ziarna kakaowego pochodzącego z Afryki Zachodniej, w połączeniu z naszą polską soczystą maliną i zielonym pieprzem, tworzy wspaniałą kompozycję.
Waga netto 85g.
Termin przydatności do spożycia: 9 miesięcy
Wymiary z opakowaniem: 180 x 85 x 15 mm
Składniki: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), maliny liofilizowane 3,52%, pieprz zielony młotkowany 0,58%. Masa kakaowa minimum 70,4 %.
Może zawierać śladowe ilości mleka.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna 2204kJ/527kcal
tłuszcze 37,6g
kwasy tłuszczowe nasycone 13,6g
węglowodany 30,7g
cukier 25,2g
białko 8,8g
sól 0,02g
kod EAN 5902768996050
Aukcja dotyczy jednej sztuki czekolady jak w tytule
O FIRMIE
Pasja i zamiłowanie do czekolady zaowocowało powstaniem manufaktury czekolady M.Pelczar. w 2011 r. Z czekoladą jesteśmy związani wiele lat i od samego początku to ona była dla nas twórczą inspiracją. Od niej wszystko się zaczęło. Dziś jako Mistrz Polski Cukierników i uczestnik Mistrzostw Świata Cukierników pragnę spełnić Twoje słodkie marzenia i oferuję produkty ręcznie robione na światowym poziomie, z najlepszych naturalnych składników i najwyższej jakości czekolady.
Do produkcji naszych wyrobów używamy wyłącznie najlepszych składników. Nasze surowce sprowadzane są z różnych zakątków świata, a nasz zespół pracuje nad tym, aby składniki użyte w produkcji były najwyższej jakości i świeżości. Nasze wyroby produkowane są ręcznie w niewielkich ilościach, dzięki czemu każdy nasz produkt jest wyjątkowy i zawsze dopracowany. Celem firmy M. Pelczar Chocolatier jest zaspokojenie najbardziej wyrafinowanych gustów i smaków. Wierzymy, że proponowana oferta produktów klasy premium sprosta wymaganiom naszych klientów.
Produkty naszej marki to nie tylko smak i jakość czekolady, to również szeroka gama asortymentu obejmująca praliny ręcznie robione w róznych smakach, figurki czekoladowe , tabliczki czekoladowe, czekolade do picia po różną postacią, i wiele innych czekoladowych słodkości.
MOJE OSIĄGNIECIA:
- Mistrzostwa Świata Cukierników - Rimini 2004 r. –uczestnik,
- Pierwsze miejsce na Mistrzostwach Polski Cukierników – juniorów - Bydgoszcz 2004 r.
- Laureat Honorowej Odznaki za zasługi dla Polskiego Rzemiosła Cukierniczego -Stowarzyszenie Cukierników i Lodziarzy Rzeczypospolitej - Warszawa 2004 r.
- Pierwsze miejsce na Mistrzostwach Polski Cukierników - seniorów - Poznań 2005 r.
- World Chocolate Master - Warszawa 2005 - eliminacje do Mistrzostw Świata w czekoladzie,
- Drugie miejsce w konkursie na najlepszy deser lodowy "Hit Sezonu" - Wrocław 2006 r.
- Trzecie miejsce w konkursie na najlepszy deser lodowy "Hit Sezonu"- Sopot 2006 r. – finał,
- Pierwsze miejsce za najładniejszy tort weselny - Eurosweet , Warszawa 2006 r.
- Mistrzostwa Świata Cukierników - Berlin 2006 r. –uczestnik,
- Wyróżnienie za kreatywny udział w cukierniczym konkursie - Eurosweet - Warszawa 2006 r.
- Konkurs o puchar im. Wojciecha Kandulskiego – Poznań 2006 r. – uczestnik,
- Drugie miejsce w konkursie na najlepszy deser lodowy "Hit Sezonu" - Wrocław 2007 r.
- Wyróżnienie za kunszt cukierniczy "Bakepol" - Kielce 2007 r. i wiele innych
- Członek Stowarzyszenia Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy RP.i wiele innych.
Słodka pasja Mirosława Pelczara
KORCZYNA. Cukiernictwo jest wielką pasją Mirosława Pelczara. Już od najmłodszych lat wiedział co chce robić w przyszłości i to, że chce być cukiernikiem. Pan Mirosław jest światowej klasy twórcą czekolad ręcznie robionych, smakowitych trufli, pralin i czekolad pitnych.
Cukiernictwem interesował się od zawsze. Jako kilkuletni chłopak uwielbiał podpatrywać jak mama robi i wypieka domowe słodkości. Kilka razy nawet próbował jej coś popsuć, rozwałkował ciasto po swojemu, dodał jakieś składniki. Tak zrodził się mistrz, który swój talent i umiejętności potwierdził najpierw kierunkowym wykształceniem, a później licznymi osiągnięciami na polskich i światowych mistrzostwach cukierników. – Wybór zawodu był prosty i oczywisty. Nie było żadnych dylematów, bo tak naprawdę już od dzieciństwa wiedziałem co chcę robić. Wybrałem kierunek cukiernik w obecnym Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Krośnie – mówi Mirosław Pelczar, dwukrotny Mistrz Polski Cukierników i dwukrotny uczestnik Mistrzostw Świata Cukierników.
Serdecznie zapraszamy do licytacji.
Pamiętaj, że nie jest ważna wartość przedmiotu,
najważniejszy jest osiągnięty wspólnie cel!
Udział w aukcji oznacza zapoznanie się i akceptacje zasad w zakładce "o mnie".
Po wygranej aukcji wylicytowaną kwotę wraz z kosztami wysyłki prosimy wpłacać poprzez Allegro Finanse.
Sztab WOSP Krosno