Lindt Excellence Gorzka czekolada z 85% zawartością kakao 100g
Lindt Excellence 85% Cocoa to tabliczka wyjątkowej czekolady o bogatym smaku, stworzona z najlepszych składników przez naszych Maîtres Chocolatiers. Wyśmienita gorzka czekolada o zawartości kakao 85% z cukrem trzcinowym łączy w sobie aromaty ziarna kakaowego i intensywny, gorzki smak lukrecji, zapewniając ucztę dla wszystkich zmysłów. Naciesz oczy gładką strukturą i głębokim kolorem oraz wsłuchaj się w charakterystyczny, wyrazisty trzask towarzyszący łamaniu cieniutkich kostek czekolady w kształcie diamentów. Poczuj bogaty aromat, zanim zagłębisz się w kakaową symfonię smaku rozpływającej się w ustach czekolady Lindt.
Smak
Doświadcz prawdziwej uczty dla zmysłów dzięki cieniutkiej tabliczce czekolady o intensywnym smaku i wysokiej zawartości kakao.
Doświadczenie
Lindt Excellence wznosi czekoladę na wyżyny finezji i smaku. Zachwyci podniebienia nawet najbardziej wyrafinowanych miłośników czekolady. Delektuj się czekoladą gorzką Excellence przy filiżance dobrej kawy.
Składniki
Dzięki pasji i doświadczeniu nasi Maîtres Chocolatiers perfekcyjnie łączą składniki czekolad Lindt Excellence. Ta intensywnie gorzka czekolada to harmonijne połączenie najwyższej jakości ziaren kakaowca zamknięte w cienkich kostkach czekolady w kształcie eleganckich diamentów.
Degustacja LINDT EXCELLENCE 5 zmysłami
- Podziwiaj głęboki kolor czekolady i jej jedwabiście matową strukturę.
- Następnie dotknij aksamitnie gładkiej i nieskazitelnie równej powierzchni.
- Wsłuchaj się w satysfakcjonujący, wyrazisty trzask towarzyszący łamaniu cieniutkich diamentów.
- Doceń bogaty, intensywny aromat czekolady, zanim jeszcze jej spróbujesz.
- Najlepsze zostawia się na koniec – zwieńcz ten festiwal zmysłów, zagłębiając się w kakaową symfonię smaku rozpływającej się w ustach czekolady Lindt.
Lindt Difference - dlaczego czekolada Lindt jest tak wyjątkowa?
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.
Składniki
cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga kakaowa, ORZECHY LASKOWE, MIGDAŁY, bezwodny tłuszcz MLECZNY, ORZECHY WŁOSKIE, LAKTOZA, syrop glukozowy, odtłuszczone MLEKO w proszku, dekstroza, MLEKO zagęszczone, Marc de Champagne, cukier inwertowany, emulgator: lecytyny (SOJA), alkohol, olej palmowy, ŚMIETANKA w proszku, kawa, ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY, PSZENICA (mąka, słód, skrobia), śruta kakaowa, OWOALBUMINA, sól, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, zagęszczony sok cytrynowy, pestki moreli, substancja utrzymująca wilgoć (inwertaza), substancja glazurująca (guma arabska), ekstrakt wanilii, naturalny aromat waniliowy, skrobia modyfikowana, Czekolada mleczna: Masa kakaowa minimum: 30 %; Masa mleczna minimum: 18 %. Czekolada mleczna o podwyższonej zawartości kakao: Masa kakaowa minimum: 41 %
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze
Na 100 g:: Wartość energetyczna (energia): 2413 kJ / 584 kcal, Tłuszcz : 46 g, - w tym kwasy nasycone : 28 g, Węglowodany : 19 g, - w tym cukry : 11 g, Białko : 12,5 g, Sól : 0,02 g