Callets Chocolate Callets – Extra Dark to bardzo ciemna czekolada z dużą ilością prażonego kakao. Przepis o numerze 70-30-38 to jedna z ulubionych ciemnych czekolad wielu szefów kuchni i czekoladników na całym świecie. Ma intensywny czekoladowy smak, ale bardzo zrównoważony. Dominuje w nim solidna bryła prażonego kakao i mocne bittery. Właściwa nuta kwasowości i słodyczy tworzy równowagę i kontrast.
Przepis 70-30-38 jest idealny do wzmocnienia smaków czekolady w Twoich kreacjach. Jednocześnie pozostawia więcej miejsca na kreatywność w kombinacjach niż wiele innych czekolad o porównywalnej obfitości kakao.
Dzięki standardowej płynności 70-30-38 gwarantuje optymalne rezultaty końcowe w szerokiej gamie zastosowań: formowanie i polewanie wyrobów cukierniczych, aromatyzowanie ganaszy, musów, kremów, kremów, lodów, sosów.
Składniki: miazga kakaowa, kakao w proszku (72%), cukier (odtłuszczony), E322 (soja), naturalny aromat waniliowy.
Alergeny zostały zaznaczone w składnikach pogrubioną czcionką.
Może zawierać śladowe ilości: mleka .
Ten produkt jest: Certyfikat Halal, Bez orzechów, Bezglutenowy, Przyjazny dla wegetarian, Przyjazny dla wegan.
Zawartość netto: 2,5 kg.
Skład i wartość energetyczna
Kompozycja
miazga kakaowa, zredukowane masło kakaowe, kakao, cukier trzcinowy, naturalna lecytyna i wanilia
Wartość energetyczna na 100 g 539 kcal
Tłuszcz w 100 g 38,9 gr
Węglowodany w 100 g 30,5 gr
Białka w 100 g 8,8 gr
Dodatkowo
Więcej informacji
Stopień plastyczności - 3 (średnia lepkość)