Czekolada mleczna 823 od Callebaut to moc wyjątkowej, belgijskiej mlecznej czekolady używanej przez cukierników na całym świecie dzięki idealnie zbilansowanemu smakowi.Intensywny smak kakao przeplata się ze słodką karmelową i lekko owocową nutą, tworząc idealną kombinację. Czekolada ma postać wygodnych w użyciu kaletek , dzięki czemu jest łatwa w odważaniu i równomiernie się roztapia. Dzięki swojej uniwersalności sprawdzi się zarówno jako baza do musów i kremów czekoladowych, a także do polewania słodkości i tworzenia czekoladek, pralinek czy batoników. Czekolada mleczna 823 od Callebaut to idealny dodatek do Twoich ciast i deserów - wyjątkowo aksamitna, o intensywnie kakaowym smaku z mleczną, karmelową nutą. Czekolada mleczna 823 o średnim stopni płynności (oznaczenie 3 kropelek) przynosi perfekcyjne efekty w niemal każdym zastosowaniu.
Dlaczego warto wybrać czekoladę mleczną 823 Callebaut:
✔️ Opakowanie zawiera aż 400 g czekolady w formie kaletek
✔️ Bogaty smak kakao i kremowa konsystencja
✔️ Wyprodukowana w 100% z ziaren kakaowych pochodzących ze zrównoważonych upraw
✔️ Zawiera 100% wyłącznie masła kakaowego , bez użycia innych tłuszczów roślinnych
✔️ Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegetarian
✔️ Zawartość kakao: 33,6%
Marka: Callebaut
Kod: 823-E0-D94
Masa netto: 400 g
Najlepiej spożyć przed końcem: wydrukowano z tyłu opakowania.
Przechowywać produkt w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów (wilgotność względna max. 70 %)
Temperatura składowania: 12 - 20 °C
Składniki : Cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna (SOJOWE ), naturalny aromat waniliowy.
Cocoa Horizon Foundation: Składniki kakaowe. Wsparcie dla Cocoa Horizons Foundation w krajach, w których działa program
Producent: BARRY CALLEBAUT BELGIUM NV - Aalstersestraat 122, 9280 LEBBEKE, WIEZE, BELGIA.