Delikatesy z Natury - sklep ekologiczny ze zdrową żywnością i suplementami
Czekolada Wegańska Biała z Malinami 100g - Wegańskie Serce
Czekolada Wegańska Biała z Malinami 100g - Wegańskie Serce
Opis produktu
Czekolada Wegańska Biała z Malinami marki Wegańskie Serce to czekolada powstała na bazie napoju ryżowego. Czekolady Wegańskie Serce wyróżniają się tym, że nie zawierają w swoim składzie mleka. Stanowią dzięki temu świetną alternatywę dla osób, które ze względu na alergię nie mogą spożywać mleka i glutenu.
Ziarna kakaowca, z których powstaje czekolada pochodzą z drzew kakaowca właściwego. Roślina ta dziko rośnie w rejonach Ameryki Środkowej oraz Ameryki Południowej. Kakao jest bogate w wiele prozdrowotnych składników odżywczych. W swoim składzie zawierają flawonoidy; głównie katechiny i epikatechiny. Jest źródłem takich minerałów jak magnez, żelazo, selen, cynk, potas, chrom i mangan. Zawiera również teobrominę, która pobudza organizm i fenylotylaminę należącą do grupy endorfin. Między innymi z tego powodu spożywanie czekolady pozytywnie wpływa na nasz nastrój.
Produkt bez dodatku oleju palmowego. Zawartość laktozy w 100g produktu to mniej niż 0,01g. Masa kakaowa w produkcie stanowi minimum 30%.
Masa netto: 100g
Składniki
Cukier, tłuszcz kakaowy, mąka ryżowa, liofilizowane maliny (1,5%), emulgator (lecytyny sojowe), aromat naturalny.
Wartość odżywcza Wartości odżywcze w 100g Wartość energetyczna 2258 kJ / 540 kcal Tłuszcz 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19 g Węglowodany 65 g w tym cukry 50 g Błonnik 1 g Białko 1 g Sól 0,1 g Sposób użycia
Jako przekąska w trakcie spotkań oraz w drodze lub w pracy.
Informacja alergenna
Produkt nie zawiera glutenu. Może zawierać mleko, orzeszki ziemne i orzechy. Bez laktozy (zawartość laktozy <0,01g / 100g).
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szczegóły produktu Parametr Informacja Kraj Producenta Polska Bezglutenowy (w składnikach) Tak Bez laktozy Tak Wegetariański Tak