Cascara to suszone owoce kawowca, z którego wydobywane są ziarna kawy. Zazwyczaj parzy się ją zalewając gorącą lub w formie cold brew. Użyty susz jest odmianą Red Bourbon i pochodzi z Rwandy. Dzięki współpracy Beskid Chocolate i Quba Caffe powstał nowy, niezwykle ciekawy produkt, łączący ze sobą smakiwyjątkowej Cascary oraz pysznej białej czekolady.
Czekolada biała (masa kakaowa min. 32%)
Skład: tłuszcz kakaowy, cukier, mleko pełne w proszku, cascara 15%
Waga netto: 60g
BEAN TO BAR
Czekolady produkowane od ziarna do tabliczki z aromatycznych odmian kakao
HANDCRAFTED
sortowanie ziaren kakao, prażenie, śrutowanie, mielenie i konszowanie czekoady, dojrzewanie, temperowanie, ręczne pakowanie tabliczek
DOBRY SKŁAD
- naturalne dodatki
- bez oleju palmowego
- etycznie pozyskiwane kakao
Może zawierać śladowe ilości orzechów
Wartości odżywcze / Nutritional valuesw 100g / per 100gWartość energetyczna/Energy 634 kcal / 2590 kJ Tłuszcz/Fat 46.7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of saturated fat 25.6 g Węglowodany/Carbohydrate 38.4 g w tym cukry / of that sugar 34.6 g Białka/Proteins 7.8 g Sól/Salt 0.11 g
Czekolada biała z cascarą