JAK POWSTAJE CZARNY CZOSNEK?
Czarny czosnek powstaje poprzez poddanie świeżego białego czosnku długotrwałemu procesowi dojrzewania. Powstaje on bez żadnych dodatków, barwników czy też konserwantów. Jest w 100% produktem naturalnym i ekologicznym.
JAKI MA SMAK?
Dzięki przebytemu procesowi traci typową ostrość smaku jaką ma w pierwotnej formie. Jego smak jest wytrawny, delikatny, słodkawy, porównać można go do suszonej śliwki. Ma bardzo miękką konsystencję i bez problemu można go rozsmarować. Smakuje doskonale sam w sobie bez żadnych dodatków.
IDEALNY DO KUCHNI
Śmiało można go wkomponować w jadłospis wzbogacając dania. Idealny do makaronów, sosów, przy produkcji wędlin, pasztetów czy również jako składnik marynowania mięs na grilla. Posiada szerokie zastosowanie w kuchni azjatyckiej czy koreańskiej.
EKO CZARNY CZOSNEK - ZĄBKI BEZ ŁUPIN
Składniki: eko czosnek 100%
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 572 Kj / 137 kcal
- tłuszcz: 0,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
- węglowodany 22 g
- w tym cukry 21,4 g
- błonnik 4 g
- białko 8,8 g
- sól 0,005 g
Zawartość soli wynika włącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Produkt przeznaczony dla osób powyżej 3 roku życia.
Ekologiczny produkt polski.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.