JAK POWSTAJE CZARNY CZOSNEK?
Czarny czosnek powstaje poprzez poddanie świeżego białego czosnku długotrwałemu procesowi dojrzewania. Powstaje on bez żadnych dodatków, barwników czy też konserwantów. Jest w 100% produktem naturalnym i ekologicznym.
JAKI MA SMAK?
Dzięki przebytemu procesowi traci typową ostrość smaku jaką ma w pierwotnej formie. Jego smak jest wytrawny, delikatny, słodkawy, porównać można go do suszonej śliwki.
IDEALNY DO KUCHNI
Śmiało można go wkomponować w jadłospis wzbogacając dania. Idealny do makaronów, sosów, przy produkcji wędlin, pasztetów czy również jako składnik marynowania mięs na grilla. Posiada szerokie zastosowanie w kuchni azjatyckiej czy koreańskiej.
EKO CZARNY CZOSNEK - PROSZEK
Składniki: eko czosnek 100%
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1310 Kj / 313 kcal
- tłuszcz: 0,94 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,38 g
- węglowodany 43 g
- w tym cukry 23 g
- błonnik 17,5 g
- białko 234 g
- sól 0,04 g
Zawartość soli wynika włącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Produkt przeznaczony dla osób powyżej 3 roku życia.
Ekologiczny produkt polski.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
PRODUCENT
EkoPrzetwórstwo Janusz Bąk
Rudno 6
78-220 Tychowo