Wysokogatunkowa czarna herbata liściasta VIVA POLONIA
o subtelnym aromacie z nutami jaśminu, róży i pomarańczy z dodatkiem
płatków róży i jaśminu oraz delikatnej cukrowej posypki w kształcie
MAŁYCH SERDUSZEK w BIAŁYM I CZERWONYM kolorze.
Kompozycja wysokogatunkowej czarnej herbaty liściastej, która swój delikatny urok czerpie z dodatku płatków róży i jaśminu oraz nuty pomarańczy w smaku. Doskonały wygląd herbaty to także kompozycja subtelnych białych i czerwonych, cukrowych serduszek nawiązująca do naszego narodowego święta. Świetna na każdą porę dnia, choć zdecydowanie polecana przed południem. Dobrze zaparzona pobudza ale w subtelny i przyjemny sposób.
Właściwości zdrowotne:
Oparta o czarną herbatę liściastą działa pobudzająco, poprawia koncentrację i niweluje zmęczenie. Bardzo korzystnie reguluje działanie układu trawiennego wspomagając wydzielanie soków trawiennych. Zwiększa intensywność usuwania toksyn , a zawarte w niej antyutleniacze ograniczają powstawanie komórek nowotworowych. Inne cechy zdrowotne tej herbaty związane są z hibiskusem. Hibiskus to kwiat o prawdziwie zdrowotnym oddziaływaniu. Wzmacnia układ odpornościowy i wątrobę dzięki zawartym w nim polisacharydom. Ma działanie przeciwzapalnie, przeciwgorączkowe i antybakteryjne. Hibiskus zawiera wiele substancji zbawiennych dla naszego organizmu: antocyjany, które chronią przed rozwojem komórek nowotworowych, polifenole zwalczające wolne rodniki przyspieszające proces starzenia i flawonoidy o podobnym działaniu.
Poza tym jest źródłem witaminy C i kwasów organicznych: hibiskusowego, cytrynowego i jabłkowego, wapnia i soli mineralnych. Badania wykazują że herbatka z hibiskusa chroni serce przeciwdziałając arteriosklerozie, reguluje ciśnienie oraz ilość cholesterolu we krwi. Hamuje działanie enzymu trawiennego co sprzyja procesom chudnięcia i oczyszczaniu organizmu a także zwiększa zdolności pamięciowe Najnowsze publikacje wskazują na dużą rolę hibiskusa w profilaktyce cukrzycy.
Sposób parzenia
Dobre parzenie herbaty jak zawsze wiąże się z gustem i indywidualnymi potrzebami osoby pijącej napar. Przyjmuje się że optymalny czas dla herbat naturalnych czarnych to ok. 2 minuty, a temperatura 95-98 C.
Do zaparzania polecamy praktyczne i wygodne zaparzacze Finum.
Herbata konfekcjonowana jest w ekologicznych, papierowych torebkach z informacjami o nazwie firmy, gramaturą produktu oraz estetyczną etykietą indywidualną z krótkim opisem i składem produktu wraz z przepisem parzenia.
Torebki zamykane są szczelnie strunowo na docisk oraz dodatkowo wielopunktowym zgrzewem termicznym, aby zapobiec wysychaniu herbaty i zapewnić najwyższą jakość naszych produktów.