Cząber liofilizowany BIO Dary Natury (10g)
Opakowanie zawiera ekologiczny cząber liofilizowany. Cząber polecany jest jako przyprawa, np. do zup, pasztetów, tłustych mięs, ryb, potraw na bazie kapusty i grzybów lub jako składnik ziołowego naparu. Produkt pakowany ręcznie.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki: cząber liofilizowany* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób użycia: Odpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach lub moździerzu i dodać do potrawy czy mieszanki przyprawowej. W celu przygotowania ziołowego naparu, łyżeczkę surowca zalać 250ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 10 min.
Masa netto: 10g
Warunki przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Producent: Dary Natury Sp. z o.o., Koryciny 73, 17-315 Grodzisk