Urządzenie do gotowania próżniowego Sous Vide
Klarstein Quickstick Pro
Nr produktu: 10032670
Kolor: srebrny
Technika gotowania Sous Vide polega na próżniowym, długim gotowaniu potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie.
Szczególną zaletą wolnego gotowania jest łagodne podgrzewanie, dzięki któremu nie następuje utrata witamin i minerałów, lecz pozostają one w gotowanym produkcie, nie rozpuszczając się w wodzie. W efekcie smak potraw zostaje zachowany, a mięso lub warzywa są delikatne i soczyste.
Główne cechy:
- Stała temperatura w całym naczyniu dzięki wbudowanej pompie cyrkulacyjnej 3D.
- Dwa czujniki temperatury.
- Regulacja temperatury w zakresie od 50°C do 95°C.
- Do wszystkich termoodpornych naczyń o pojemności do 20 litrów i wysokości powyżej 18 cm.
- Zabezpieczenie przed pracą na sucho (bez wody).
- Funkcja timera do 59:59 godzin.
- Wyświetlacz dotykowy LCD.
- Obudowa ze stali szlachetnej z ergonomicznym uchwytem.
- Wbudowana klamra mocująca.
- Bardzo cicha praca.
- Prosta obsługa oraz czyszczenie.
- Nie zajmuje wiele miejsca.
Charakterystyka:
Dzięki urządzeniu do gotowania próżniowego Quickstick Pro marki Klarstein każdy może gotować jak profesjonalista. Bez wysiłku przygotujemy zdrowe i smaczne posiłki.
Korzyści gotowania próżniowego są oczywiste: zawartość zamkniętego woreczka jest gotowana delikatnie w niskiej temperaturze w kąpieli wodnej. Zarówno smak jak i aromat pozostają bez zmian, a woda nie dostaje się do środka. Produkty nie rozgotowują się, warzywa i ryby pozostają miękkie i soczyste.
Urządzenie do gotowania próżniowego Quickstick Pro jest proste w obsłudze i zapewnia profesjonalne gotowanie w domu. Dzięki 2 czujnikom temperatury urządzenie dokonuje pomiaru temperatury i zapewnia wynik z dokładnością co do stopnia w zakresie od 50 do 95°C. Obsługa przy użyciu wyświetlacza jest intuicyjna: wystarczy wprowadzić żądaną temperaturę wody i czas gotowania, i gotowe. Pompa o dużej wydajności z cyrkulacją 3D gwarantuje jednolity rozkład temperatury w garnku, tak więc produkty są gotowane równomiernie i delikatnie.
Podczas gotowania zachowane jest pełne bezpieczeństwo: pompę do gotowania próżniowego można zamocować w prosty sposób na brzegu garnka przy użyciu klamry. Po gotowaniu Quickstick Pro można łatwo oczyścić poprzez spłukanie.
Specyfikacja:
Moc: 1300 W
Zakres temperatury: 50-95°C
Odchylenie temp.: +/- 0,5°C
Maksymalna pojemność naczynia: 20 l
Timer: od 0:00 do 59:59 godz.
Zasilanie: 220–240 V, 50 Hz
Wymiary (szer. x wys. x gł.): 7 x 41 x 13 cm
Waga: 1 kg
W zestawie: urządzenie oraz instrukcja obsługi