CINNAMON -mielony
kraj pochodzenia.: Grecja, Kreta
pojemność.: 50 gr,
termin waz.31.12. 2022r.
CINNAMON -mielony
Zastosowanie w kuchni:
-Cynamon jest stosowany do przyprawiania potraw z ryżu, pieczonych jabłek i wina.
-Małe ilości cynamonu dodaje się do aromatyzowania ryb, mięs, gulaszu i baraniny, a także kompotów, deserów, ciast, piwa i wina grzanego.
-Cynamonem w laskach przyprawia się kompoty, soki owocowe oraz grzane wina.
-Cynamon stosuje się w powszechnie w kuchni indyjskiej i chińskiej.
Właściwości lecznicze:
-Olejek cynamonowy ma właściwości antyseptyczne.
-W medycynie ludowej używa się cynamonu do leczenia przeziębienia, oraz w bólach mięśni, osłabieniu, zakłóceniach rytmu serca, chorobach skóry i chorobach kobiecych.
Waga-50gr
Grecka kuchnia jest uważana za jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych ,dlatego warto skorzystać z greckich sekretów kulinarnych