CYKORIA Lody domowe o smaku TRUSKAWKOWYM
Popularny deser, który możemy przygotować w domu. Wytwarzane z wysokiej jakości surowców, można przygotowywać na mleku lub na wodzie. Do masy lodowej przed zamrożeniem można dodać owoce, bakalie lub niewielką ilość alkoholu. Po zamrożeniu uzyskujemy doskonały, lekki deser, który można podawać np. ze Śnieżką.
Sposób przygotowania:
- Zawartość torebki wsypać do 200ml zimnego mleka lub wody i miksować około 3 minut.
- Przygotowaną masę przełożyć do salaterek i zamrażać przez około 3 godziny.
Składniki:
Cukier, preparat mleczno- tłuszczowy (utwardzony tłuszcz palmowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator E 472a, syrop glukozowy), odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), sok z buraka czerwonego, substancje zagęszczające (guar, karagen), sól, aromat.
Wartości odżywcze w 100g z mlekiem 2%:
- Wartość energetyczna - 149kcal
- Białko - 4,4g
- Węglowodany - 20g
- w tym cukry - 19g
- Tłuszcze - 5,8g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,1g
- błonnik - <0,5g
- sól - 0,27g