CYKORIA KISIEL CYTRYNOWY 40G ..
Sposób przyrządzania:Z 1/2 litra zimnej wody odlać 1/2 szklanki i wsypać do niej zawartość torebki, dobrze wymieszać. Resztę wody zagotować dodając 2 łyżki cukru. Wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Gotowy kisiel wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło. Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji.Można podawać z owocami, sosami deserowymi, Śnieżką naszej produkcji itp.
PARAMETRY PRODUKTU:
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, sól, barwnik: kurkumina
Waga jednostkowa brutto: 0,04 kg
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce: 46 kcal/100ml
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g): 5,9 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce: 194 kJ/100ml
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml):
.