Cykoria biała tacka 500 g
Smakoszyk.pl
Cykoria jest rośliną zimową, sezon na jej spożycie przypada od listopada do kwietnia. Wyróżnia się cykorię sałatową, białą (zieloną) i czerwoną, cykorię korzeniową i cykorię podróżnik. Ta ostatnia wykorzystywana jest w przemyśle farmaceutycznym. Sałatowa charakteryzuje się dość mocno przylegającymi do siebie liśćmi. Korzeniowa jest bezkofeinowym zamiennikiem kawy, który powstaje z wysuszonego korzenia.
- Kraj pochodzenia: Polska
- Zawiera: Węglowodany – 4,48g ( w tym cukry proste – 0,60g) , błonnik - 0,90g, witamina C – 18mg, B,A,E, minerały: potas, wapń, magnez, miedź, fosfor, żelazo, kwas foliowy
- Kaloryczność: 24 kcal / 100g
- Indeks glikemiczny: 15 niski
- Jednostka miary: szt.
- Dodatkowy opis: cena za opakowanie 500g
- Jednostka miary (nadrzędna): szt.