Cuor di Mare Sól morska drobnoziarnista 1KG
„Cuor di Mare" czyli „Serce Morza" to pierwsza w 100% włoska sól morska extra virgin. Sól ta krystalizuje się na dziewiczym wybrzeżu południowych Włoch. Swój niepowtarzalny charakter zawdzięcza czystości środowiska i włoskiej tradycji pozyskiwania soli z wody morskiej. Pola solne „Saline di Margherita di Savoia" położone są na terenie Parku Narodowego uznanego za najczystszy ekologicznie region Włoch. W gorących promieniach słońca krystalizuje się sól, która po zbiorach jest dodatkowo suszona. Dzięki takiemu zabiegowi doskonale nadaje się do napełniania domowych solniczek (drobna) i młynków (gruba). System monitorowania i nowoczesna technologia w połączeniu z tradycją, stoją na straży doskonałej jakości soli „Cuor di Mare"
Seria soli niejodowanych została stworzona dla wszystkich tych, którzy preferują naturalny charakter soli morskich. Sól, która nie jest dodatkowo jodowana i nie zawiera antyzbrylaczy jest doskonałym, naturalnym konserwantem spożywczym. Sole „Cuor di Mare" mają intensywny, a zarazem delikatny smak i doskonale się rozpuszczają. To one nadają potrawom indywidualny charaktER.
Skład: morska sól spożywcza
w 100 g1,5 gWartość energetyczna0 kJ/kcal0 kJ/kcalTłuszcz0,0 g0,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0,0 g0,0 gWęglowodany0,0 g0,0 gw tym cukry0,0 g0,0 gBłonnik0,0 g0,0 gBiałko0,0 g0,0 gSól99,2 g1,5 gMagnez20 mg0,3 mgPotas30 mg0,45 mg
Producent: ATISALE sPa. Corso Vittorio Emanuele, Włochy
Dystrybutor: LeMar Wellness GmbH
Data ważności: minimum pół roku
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i słońcem.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Nie stosować w przypadku uczulenia na któryś ze składników.
Nie stosować po upływie terminu ważności.