Cukrówka to zwyczajowa nazwa cukrów. Produkt zawiera mieszaninę cukrów prostych - glukozy i fruktozy, ale również cukrów wyższych.
5L syropy jest ekwiwalentem 4,8 kg cukru suchego. Cukrówka jest lepszą alternatywą dla cukru kryształu ponieważ nie zawiera zanieczyszczeń mechanicznych, które zdarza się w cukrze "z torebki" oraz jest czysta mikrobiologicznie ze względu na proces pasteryzacji w czasie jej produkcji. To ma duże znaczenie w procesie fermentacji gdzie obca mikroflora może przeszkadzać w prawidłowym i wydajnym procesie.
Cukrówka idealnie nadaje się do przyrządzenia dżemów, konfitur i innych przetworów owocowych oraz może służyć do przygotowania nastawów winiarskich jako idealny materiał do fermentacji.
Syrop gastronomiczny o smaku CUKRÓWKI 5L. EXCELLENCE
Składniki: skoncentrowany roztwór fruktozy, dekstrozy, maltozy i wyższych sacharydów. 71% suchej substancji.
5L syropu odpowiada 4,8 kg cukru krystalicznego.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w temperaturze pokojowej. Może ulegać krystalizacji, zmętnienie lub osad nie stanowią wady produktu. Po otwarciu zużyć w ciągu 7 dni.
Wartość odżywcza:
- wartość energetyczna 1632 kJ / 384 kcal;
- tłuszcz 0g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g;
- węglowodany 96 g,
- w tym cukry 91 g;
- białko 0 g;
- sól < 0,01 g.