Zestaw Ricola cukierki ziołowe 6 rodzajów x 8 sztuk
Zestaw zawiera:
- Ricola cukierki ziołowe z żurawiną 27,5g x2
- Ricola cukierki ziołowe oryginalne 27,5g x2
- Ricola cukierki ziołowe imbir mięta pomarańcz 27,5g
- Ricola cukierki ziołowe z melisą 27,5g
- Ricola cukierki ziołowe alpejska świeżość 27,5g
- Ricola cukierki ziołowe czarny bez 27,5g
Cukierki Ziołowe RICOLA Żurawina 27,5g
Żurawina, spokrewniona z europejską borówką, wywodzi się z Ameryki Północnej. Dojrzałe owoce mają ciemnoczerwony kolor i zawierają dużo witaminy C, betakarotenu oraz minerałów. Moc żurawiny doceniali już rdzenni mieszkańcy Ameryki Północnej. Cukierek żurawinowy Ricola to połączenie soku z żurawiny ze sprawdzoną mieszanką 13 ziół. Dobroczynna świeżość dla jamy ustnej i gardła.
Cukierki RICOLA Oryginalne Ziołowe 27,5g
Ten klasyk pośród produktów Ricola wyróżnia się swoim delikatnym ziołowym smakiem. Receptura oryginalnego cukierka ziołowego cieszącego się popularnością na całym świecie pozostaje niemal niezmieniona od roku 1940 i stanowi po dziś dzień pilnie strzeżoną tajemnicą.
Każdy cukierek Ricola zawiera wyciąg z mieszanki 13 ziół: babka lancetowata, prawoślaz lekarski, mięta pieprzowa, tymianek właściwy, szałwia lekarska, przywrotnik pospolity, krwawnik pospolity, biedrzeniec mniejszy, ślaz dziki, czarny bez, pierwiosnek lekarski, przetacznik leśny, szanta zwyczajna.
Cukierki Ziołowe RICOLA Imbir Mięta Pomarańczowa 27,5g
NOWY SMAK ROKU 2022
To, co najważniejsze w cukierkach ricola, czyli właściwości łagodzące oraz aromaty owocowe połączone z naturalnymi ziołami z alp szwajcarskich. Wyprodukowana ze składników znanych ze swoich właściwości łagodzących, jak imbir połączony z owocowym zapachem mięty pomarańczowej.
Cukierki Ziołowe RICOLA Melisa 27,5g
Najpierw wyczuwalny jest świeży, cytrusowy smak melisy. Potem powoli rozwijają się aromaty mieszanki 13 ziół. Ssanie cukierków Ricola Melisa odświeża usta i głos. Melisa lekarska o przyjemnym, świeżym zapachu pochodzi ze wschodniego wybrzeża Morza Śródziemnego i jest używana przez ludzi wieków.
Cukierki Ziołowe RICOLA Alpiejska Świeżość 27,5g
Cukierki Alpejska Świeżość zawierają słynny, pełen smaku wyciąg z 13 ziół ze szwajcarskich Alp oraz świeży olejek z mięty pieprzowej. Zioła używane do produkcji tych odświeżających cukierków uprawiane są w naturalny sposób, wyłącznie na terenach szwajcarskich gór z dala od ruchliwych dróg czy zakładów produkcyjnych.
Cukierki Ziołowe RICOLA Czarny Bez 27,5g
Czarny bez jest słodki i kwiatowy w smaku, pobudza zmysły i od stuleci towarzyszy ludziom. Ricola wykorzystuje kwiat krzewu – znany nam pod tyloma różnymi nazwami – jako harmonijne uzupełnienie sprawdzonej mieszanki 13 ziół. Efekt to orzeźwiające cukierki Czarny bez.
RICOLA PODĄŻA ZA TRENDAMI.
Wyraźne w smaku cukierki bez cukru są idealną przekąską dla osób, które nie tolerują glutenu i/lub laktozy.
JAK POWSTAJE RICOLA?
Od ponad 75 lat nasi hodowcy ziół zasiewają pola i zbierają żniwa według konsekwentnie naturalnych metod uprawy, zgodnych z wytycznymi Bio Suisse. Rolnicy rozpoczynają wysiew nasion i sadzenie sadzonek od połowy kwietnia. Młode zioła są bardzo wrażliwe. Aby uniknąć strat spowodowanych nieoczekiwanym ochłodzeniem, na wyżej położonych terenach uprawnych wysiew pól opóźnia się niekiedy więcej niż o miesiąc.
Mamy cierpliwość do naszych roślin i zapewniamy im czas, jakiego potrzebują do naturalnego rozwoju. Sadzenie sadzonek wymaga dokładności i zaangażowania. W zależności od wielkości i położenia terenu uprawnego nasi rolnicy wykonują prace na polu przy użyciu maszyn lub ręcznie. Wolą przy tym obejrzeć każdą roślinę liść po liściu, niż zwalczać szkodniki przy użyciu chemii. Ten wysiłek się opłaca, bo natura oddaje nam go w postaci mocnych, pełnych smaku i aromatu ziół.
Poprzez regularną zmianę upraw na polach nasi rolnicy zwiększają żyzność gleby. W ten sposób dbają o to, aby zarówno ziemia, jak i rośliny były silne i zdrowe. Stawiamy na tę naturalną metodę uprawy ziół i stanowczo odrzucamy nawozy sztuczne jako sposób uzupełniania brakujących składników odżywczych. Ma to pozytywne efekty także dla różnorodności gatunków.
Nasi rolnicy ziół są cierpliwi. Zbierają swoje plony dokładnie w momencie, gdy zioła zawierają najwięcej cennych składników. Wyczucie odpowiedniego momentu jest ważne i podchodzimy do tego z wielką uwagą. To właśnie decydujący czynnik produkcji cukierków ziołowych Ricola. Po zbiorze ziół trzeba się śpieszyć. Nie ma ani chwili do stracenia. Świeżo ścięte zioła są od razu transportowane do suszenia w centrum zielarskim w Laufen. Krótki transport sprawia, że możemy optymalnie zachować zawarte w nich składniki.