Cukier wanilinowy - 100g
Cukier wanilinowy jest powszechnym dodatkiem stosowanym do ciast i ciasteczek. Cukier wanilinowy jest składnikiem wielu deserów, świeżych owoców, lodów, napojów, ciast, kawy i gorącej czekolady. Dodaje wypiekom oraz wyrobom cukierniczym aromatu wanilii.
Sposób użycia: Stosować jako dodatek do wyrobów cukierniczych.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
- Wartość energetyczna: 1622kJ / 397kcal
- Tłuszcz: 0g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
- Węglowodany: 99g - w tym cukry 97g
- Błonnik: 0g
- Białko: 0g
- Sól: 0g
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Polska
Skład: cukier, aromat: etylowanilina
Informacje o alergenach: Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.
Producent: Luksekom Sp. z o.o. ul. H.Wieniawskiego 56B/3 35-603 Rzeszów