Cukier wanilinowy 100g
✔ Opis produktu
Cukier wanilinowy należy do często stosowanych dodatków aromatyzujących wykorzystywanych w kuchni środkowoeuropejskiej i skandynawskiej.
✔ Składniki
Cukier, etylowanilina 0,7%
✔ Masa netto
100 g
✔ Stosowanie
Cukier wanilinowy to rewelacyjny środek uszlachetniający smak ciast i słodkich deserów. Nadaje wypiekom i słodyczom wyrafinowanego, waniliowego aromatu, przy czym używać go można zarówno jako dodatek piekarski, jak i słodką posypkę stanowiącą ukoronowane każdej pysznej przekąski.
✔ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✔ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.