Cukier trzcinowy Vitally Food BIO, 250g Vitally Food
Cukier trzcinowy Vitally Food BIO, 250g
Cukier trzcinowy BIO Vitally Food marki Wodzisław to produkt ekologiczny (składnik certyfikowany), bez żadnych dodatków. Będzie on doskonałą, zdrowszą alternatywą dla tradycyjnego cukru białego. Produkowany jest z trzciny cukrowej, nie jest rafinowany, a swój brązowy kolor zawdzięcza melasie. Znajdziemy w nim m.in. wapń, potas, żelazo i magnez. Możemy użyć go w taki sam sposób, jak cukru tradycyjnego, przede wszystkim jako substancji słodzącej do herbaty czy kawy. Z uwagi na swój specyficzny smak doskonale sprawdza się również jako dodatek do egzotycznych drinków.
Składniki:cukier trzcinowy*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g:Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczone nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 100 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Alergeny:Produkt może zawierać gluten, mleko.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:Agro - Wodzisław Sp. z o. o. Sp.k.
ul. Wałowa 49,
44-300 Wodzisław Śląski