Nasz cukier trzcinowy pochodzi z Mauritiusa - wyspy położonej na Oceanie Indyjskim, oddalonej o ok. 900 km na wschód od Madagaskaru. Blisko 90% gruntów rolnych wyspy przeznaczono na uprawę trzciny cukrowej. Mauritius uznawany jest za najlepsze miejsce do jej uprawy, ponieważ panujące tam warunki klimatyczne sprzyjają otrzymywaniu wysokiej jakości cukru. Nasz cukier nie jest rafinowany, dzięki czemu zachowuje to, co najcenniejsze w trzcinie cukrowej.Przeznaczony do słodzenia herbat i kaw a także drinków, owocowych przecierów oraz mlecznych koktajli. Doskonały także do pieczenia ciast i babeczek. Podkreśla aromat cynamonu, wanilii i czekolady. Jego złoto-brązowe, duże kryształy doskonale spełniają rolę dekoracyjną oraz jako słodka posypka.Nierafinowany, dzięki czemu zachowuje to, co najcenniejsze w trzcinie cukrowej.
Polskie Młyny Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 500 g