Cukier trzcinowy 1kg
O produkcie:
Cukier trzcinowy jest pozyskiwany z trzciny cukrowej. Cukier trzcinowy ma charakterystyczny karmelowy aromat i posmak. Brązowy kolor drobinek to zasługa melasy. Cukier trzcinowy charakteryzuje się sypką, delikatnie kleistą, nie tworzącą zlepek konsystencją. Cukier nierafinowany to mniejsza ilość sacharozy i inna konsystencja bardziej lepka, inny zapach i smak.
Składniki:
100% cukier trzcinowy nierafinowany.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 394,4kcal, Tłuszcz: 0g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, Węglowodany: 98,6g - w tym cukry 98,6g, Błonnik: 0g, Białko: 0g, Sól: 0,015g.
Sposób użycia:
Stosować jak zwykły cukier - można dodać do koktajli, napojów zimnych oraz deserów. Cukier trzcinowy zapewnia kolor pieczonym produktom dla przykładu owocom. Ma także funkcję dekoracyjną, ponieważ może nadawać połysk, służy do produkowanie tak zwanego glazuru stosowanego do dekoracji w cukiernictwie.
Sposób przechowywania:
Rekomendowana temperatura przechowywania 5-25 ° C.
Produkt należy przechowywać w pomieszczeniach czystych i suchych.
Najlepiej spożyć przed:
Data minimalnej trwałości do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
Informacje na temat daty ważności oraz kraju pochodzenia produktów z obecnej partii udzielamy również mailowo - napisz przez wiadomość do sprzedającego.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu.
Podmiot odpowiedzialny:
SHG GROUP Michał Wolańczyk, 39-200 Pustynia 150d