Cukier trzcinowy NIERAFINOWANY jasny do rozpuszczenia dla pszczół, na syropy do zaprawy, słodzenia, wypieków itd.
Kalibracja 0,7 do 0,9 mm
ICUMSA 1200 - 1500
Kraj pochodzenia w zależności od partii:
*Mauritius
*Wyspa Reunion
*Belize
Polecamy również:
*cukier trzcinowy ICUMSA 4000 nr 5907750432066
*Cukier trzcinowy MUSCOVADO nr 5907750431748
*Cukier trzcinowy nierafinowany jasny nr 5907750432110
*Cukier kokosowy nr 5907750416134
*Cukier brzozowy KSYLITOL nr 5907750408948
Do zagęszczania przetworów polecamy:
* pektyna nr 5907750416356
*agar nr 5907750408900
Cukier trzcinowy – nierafinowany cukier otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej. Jest obok cukru buraczanego jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych spożywanych na świecie. W nierafinowanej formie stanowi ważny składnik kuchni azjatyckich, zwłaszcza indyjskiej, znany pod angielską nazwą jaggery, a także kuchni meksykańskiej (piloncillo) oraz innych krajów Ameryki Łacińskiej (panela). Jego głównym składnikiem jest sacharoza.
- Składniki: 100 % cukier trzcinowy
- Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu. Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%.
- Informacja o alerganach:
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, groch, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu.
Opakowania
Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.