Cukier trzcinowy 500g
✔ Opis produktu
Cukier trzcinowy to nierafinowany cukier otrzymywany z trzciny cukrowej. Jego barwa może wahać się od złotawej do ciemnobrązowej.
✔ Składniki
Cukier trzcinowy
✔ Masa netto
500 g
✔ Stosowanie
Cukier trzcinowy stanowi ważny składnik kuchni azjatyckich, zwłaszcza indyjskiej, a także kuchni meksykańskiej oraz innych krajów Ameryki Łacińskiej. Można go stosować jako zamiennik cukru białego, np. do wypieków.
✔ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✔ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.