CUKIER TRZCINOWY 25kg
Składniki: Cukier z trzciny cukrowej
Cukier trzcinowy to rodzaj cukru o lekko obniżonym indeksie glikemicznym. Ma barwę od złotej po jasno brązową, ma słodki lekko karmelkowy smak. Jest nierafinowany i ma konsystencję małych kryształków. Cukier trzcinowy powstaje poprzez przetworzenie trzciny cukrowej, rosnącej na żyznych glebach. Cukier z trzciny cukrowej ma szeroką gamę zastosować. Jest idealny, jako słodzik do kawy czy herbaty, oraz dodatek do wypieków czy deserów. Nie pozostawia grudek, jeśli chodzi o konsystencję ciast czy deserów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 399kcal
- tłuszcz 0,10g
w tym kwasy nasycone
- węglowodany 99,4g
w tym cukry
- białko 0,2 g
- sól
Kraj pochodzenia: Mauritius
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
Masa netto: 25 kg
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Jak już słodzić to ze smakiem !
Odkryj tradycyjne smaki natury lub słodź ich zdrowszymi zamiennikami jak ksylitol lub erytrytol.
Każdy nasz produkt jest pakowany w wygodnie opakowania z zapięciem strunowym.