Cukier trzcinowy 1kg
.........................................................................
▼ Opis produktu
Jest to cukier powstały z trzciny cukrowej, a nie jak większość polskiego cukru – z buraka. Swoją bursztynową barwę zawdzięcza temu, iż w czasie produkcji nie oddziela się od niego melasy, której cukier zawdzięcza brązowy kolor. Głównym składnikiem tego cukru jest sacharoza.
Cukier trzcinowy ma charakterystyczny karmelowy aromat i posmak. Pochodzi on od składników soku z trzciny: kwasów organicznych, acetaldehydu i alkoholi
Dodatkowe informacje
.........................................................................
▼Składniki
Cukier trzcinowy
▼Stosowanie
Szukając urozmaicenia w diecie, warto wypróbować dodawanie cukru trzcinowego zamiast innych słodzików do przetworów, takich jak np. konfitury. Do wiosennego jadłospisu można dodać także domową lemoniadę przygotowaną z odrobiną cukru trzcinowego. Wieczorem natomiast można skusić się na orzeźwiające mohjito ze świeżą miętą i łyżeczką cukru trzcinowego.
▼ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
▼ Rodzaj opakowania
Opakowanie foliowe OPP
▼ Terminy przydatności i kraj pochodzenia
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.
Kraj pochodzenia: Mauritius
▼ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 49/4, 35-326 Rzeszów