NOWOŚĆ !!!
CUKIER STRZELAJĄCY 150 G
do zastosowań w kuchni molekularnej
CUKIER O SMAKU MELONA- TRUSKAWKI- BANANA
Cukier strzelający nasycony dwutlenkiem węgla to idealny dodatek do deserów oraz lodów
znajduje zastosowanie w kuchni molekularnej.
Podczas spożywania drobne cząstki cukru pękają w ustach dając niesamowity efekt strzelania.
Podczas przygotowywania deserów należy unikać kontaktu cukru z wilgotnymi przedmiotami.
Najlepiej przechowywać cukier w lodówce szczelnie zamknięty
cukier strzelający melon truskawka banan
Cukier do zastosowań w kuchni molekularnej do dekoracji lodów, deserów itp.
cukier po zetknięciu z wilgotnym deserem daje efekt "strzelania"
Produkt jest bardzo higroskopijny i wrażliwy na ciepło, aby uniknąć zbrylenia należy przechowywać go w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego, w temperaturze pokojowej lub poniżej 22°C. Wilgotność względna powinna być niska (poniżej 50%). Najlepsze właściwości strzelające uzyskamy przechowując produkt w lodówce.
Wszystkie produkty z naszej oferty posiadają certyfikat jakości.