Cukier puder nietopliwy - lekki, idealny cukier puder do wszystkich zastosowań dekoracyjnych i zraszania, które wymagają wysokiej odporności na wilgoć, pozostając na powierzchni bez topnienia. Dzięki swoim specjalnym właściwościom doskonale nadaje się do stosowania na ciasta, desery i musy, utrzymując dłużej efekt pylenia. Na deserach na zakwasie, takich jak pączki, ciasta ze śliwkami i słodycze, doskonale nadaje się do dekoracji odpornej na wilgoć i zapewniającej większą trwałość. Idealny do ozdabiania świeżych owoców i sałatek.
Znajduje zastosowanie w przemyśle cukierniczym do produkcji wyrobów najwyższej jakości oraz w domowych wypiekach.
Skład: cukier, skrobia pszenna, tłuszcz roślinny (rzepakowy, całkowicie utwardzony), substancja antyzbrylająca: dwutlenek krzemu.
Może zawierać jaja, orzechy ziemne, sezam.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1820 kJ / 462 kcal
Tłuszcze: 15 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5,5 g
Węglowodany: 82 g w tym cukry: 74 g
Białko: 0,1 g
Sól 0 g
Waga netto: 1 kg