DIAMANT Cukier puder to bardzo drobno zmielony cukier kryształ.
Idealny do lukrów, kremów i polew.
Z polskich buraków.
Subtelnie przyprószy Wasze wypieki.
Jest to znakomity składnik zarówno do wypieku delikatnych i pulchnych ciast, przygotowywania lekkich kremów, bitej śmietany jak i mas serowych, makowych.
Produkt ten doskonale nadaje się do ozdabiania wypieków i deserów.
Świetnie również sprawdza się jako składnik lukru czy polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu mają intensywnie świetlisty, biały kolor.
Produkt pakowany jest w torebkę 500 g.
Przechowywanie:
Przechowywać w czystych, chłodnych i suchych miejscach bez pleśni i obcego zapachu.
Opakowanie:
Worek foliowy zamknięty.
Skład:
Cukier biały
Inne:
Nie zawiera sztucznych barwników, alergenów, glutenu, środków konserwujących.
Zaleca się przechowywać w temperaturze 10 - 25 °C, przy względnej wilgotności powietrza maks. 65%.
W tych warunkach można przechowywać cukier puder bezterminowo.