Zamień zwykły cukier na KOKOSOWY odpowiednik!
Dzięki dodatkowi cukru kokosowego w ciastach, batonikach oraz innych słodkościach zmniejszysz ilość kalorii i zadbasz o linię, nie rezygnując z przyjemności jedzenia.
Cukier kokosowy uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych.
Jest to świetna alternatywa dla białego cukru, sprawdzi się jako wyśmienity dodatek do kawy, ciast czy deserów.
Fantastycznie wzbogaci Twoje wypieki o cudowny, naturalny aromat. Jego ogromną zaletą jest niski indeks glikemiczny.
Uwaga: Opakowanie dla 5 kg i 10 kg będzie się różnić od zaprezentowanego na wizualizacji.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna 1598kJ/ 382: kcal
- Tłuszcz: 0,4g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
- Węglowodany: 93,4g
- w tym cukry: 91,5g
- Błonnik: 1,9g
- Białko: 1,1g
- Sól: 0g.
Informacje dodatkowe:
Kraj pochodzenia: Indonezja
Skład towaru: 100% cukier kokosowy
Data ważności: na każdym opakowaniu
Ta odmiana cukru jest produkowana na terenie Indonezji w której uprawiane są palmy kokosowe.
Pozyskuje się go nie z samych orzechów kokosowych mających smaczny miąższ i gęste, aromatyczne mleczko, ale poprzez nacięcia w pniu palmy kokosowej.
Cały proces przypominać może nieco pozyskiwanie syropu klonowego z tą różnicą, że tutaj słodka wydzielina krystalizuje się, tworząc cukier kokosowy.
* Warto pamiętać, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
* W zakładzie pakowane są również: sezam, gorczyca, seler, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
* Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
* UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.