CUKIER KOKOSOWY 5kg
Składniki: Naturalny cukier kokosowy
Cukier kokosowy to słodzik zyskujący coraz większą popularność. Cukier kokosowy pozyskuje się ze słodkiego soku palmy kokosowej, która występuje głównie w południowej Azji oraz w północnych regionach Ameryki Południowej. Sok z kokosa jest gotowany, w celu odparowania wody, a następnie studzony. W ten sposób powstaje gęsty i aromatyczny syrop kokosowy. Syrop ten z czasem krzepnie i w tak powstaje skrystalizowany, nieoczyszczony cukier kokosowy. Wizualnie łudząco przypomina cukier trzcinowy, a w smaku daje delikatną karmelową słodycz. Cukier kokosowy ma wszechstronne zastosowanie. Można dodawać go do wypieków, do deserów oraz jako słodzik do herbaty czy kawy. Pasuje również do potrwa wytrawnych, gdyż doskonale potrafi podkreślić kwaśne i ostre smaki.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- wartość energetyczna 381 kcal
- białko 1,1g
- tłuszcz 0,4g
- węglowodany 93,4g
Kraj pochodzenia: Indonezja
Masa netto: 5 kg
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu
Jak już słodzić to ze smakiem !
Odkryj tradycyjne smaki natury lub słodź ich zdrowszymi zamiennikami jak ksylitol lub erytrytol.
Każdy nasz produkt jest pakowany w wygodnie opakowania z zapięciem strunowym.