Cukier kokosowy 250 g
- EAN: 5903229004147
- Producent: TARGROCH
- Wysokość: 22.5
- Szerokość: 13
- Waga: 270.000
- Grubość: 5
- Masa netto: 250
Cukier kokosowy
Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych. Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym , do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy. Jego charakterystyczny aromat i smak jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników. Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.
Cukier kokosowy jest całkowicie naturalnym cukrem, który jest wytwarzany przez gotowanie małych pąków kwiatowych palmy kokosowej. Ma lekki, podobny do karmelu smak, a zatem jest wyśmienita alternatywą dla zwykłego cukru.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna 1620 kJ / 386 kcal
- Tłuszcz 0,36 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,17 g
- Węglowodany 94,14 g
- w tym cukry 81,45 g
- Błonnik 1,24 g
- Białko 0,83 g
- Sól 0,16 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Ostrzeżenia i pozostałe informacje:
Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych organizmów. Firma posiada certyfikat HACCP.
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Dane producenta/dystrybutora: TAR-GROCH-FIL T.Krakowski, M.Kijowski, E.Drożdż, J.Drożdż Sp.J.