Cukier kokosowy 1 KG NATURALNY
*******************************
➤ Opis produktu
Cukier kokosowy pozyskuje się z kwiatostanów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzecha kokosowego. Łodygi kwiatostanu nacina się i wyciska z niego biały, słodki sok. Sok spływa do bambusowego naczynia zaczepionego blisko kolby kwiatostanu nawet przez 35 dni. Z jednego drzewa można uzyskać do 280 litrów soku rocznie, który zawiera około 80% wody.
➤ Wartości odżywcze produktu w 100 g
Wartość energetyczna 1590 kJ/ 380 kcal
Tłuszcze 0,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 93,4 g
w tym cukry 91,5 g
Błonnik 1,9 g
Białko 1,1 g
Sól 0 g
➤ Zawartość
- Cukier kokosowy
➤ Sposób przechowywania
- Przechowywać w suchym, chłodnym i nie nasłonecznionym miejscu.
➤ Terminy przydatności do spożycia
- Produkt o długim terminie ważności.
➤ Opakowanie
- Doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku.
➤ Kraj pochodzenia
- Indonezja
➤ Informacja dla alergików
- W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, dwutlenek siarki, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.